Forum Rasmi #Selangor Webchat
Peringatan
Forum ini diklasifikasikan sebagai 18 sx+sg+pl :

( Seram + Ganas + Politik + Lucah) .

Dengan ini anda bersetuju dengan setiap peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak pengurusan forum ini . Pihak pengurusan forum tidak akan dipersalahkan sekiranya berlaku sebarang kejadian yang tidak diingini.
Top posters
Moderator2 (903)
 
Greenday (397)
 
kalai (278)
 
arul (235)
 
AbG (224)
 
Eleena (206)
 
luna (173)
 
FairChild (150)
 
zairul (126)
 
sahak (98)
 

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 59 on Fri Jan 14, 2011 11:33 am
Statistics
We have 426 registered users
The newest registered user is norazura

Our users have posted a total of 4591 messages in 414 subjects

DIPLOMA PENDIDIKAN PRASEKOLAH KOLEJ UNITI SMS-0196437996

Go down

DIPLOMA PENDIDIKAN PRASEKOLAH KOLEJ UNITI SMS-0196437996

Post  diploma on Fri Jan 06, 2012 6:01 pm

Subject: DIPLOMA PENDIDIKAN PRASEKOLAH KOLEJ UNITI SMS-0196437996 Today at 11:17 pm
KEPADA LEPASAN SPM YG ADA 3KREDIT MANA MANA SUBJEK dengan hormatnya dijemput untuk menyertai program DIPLOMA yang telah diiktiraf kerajaan

Yang berminat jangan tunggu lama lama nanti dikebas orang lain, booking tempat anda dulu, yang lain2 kemudian sms nama,alamat ke 0196437996


KOLEJ UNIVERSITI TEKNOLOGI ISLAM,UNITI PORT DICKSON N.SEMBILAN

Asrama selama 3 tahun-Tak payah tinggal luar

PTPTN disediakan

Usia 18 to 34 thn

Semua bangsa,Agama diterima

JIKA ANDA BERMINAT MENJADI PENDIDIK,buktikanlah untuk anak bangsamu bersama sama kami di UNITI KAMI BUKTIKAN

Dan hasilnya setelah bersusah payah dgn kesabaran lihatlah peluang kerjaya yang sangat luas,bukan setakat makan gaji sebagai pendidik malah lebih dari itu sebenarnya dan cuba perhatikan baik baik graduan Prasekolah adalah layak untuk menjadi taukey premis sendiri berbanding graduan lain2 bidang yg susah bolehkah mereka menjadi taukey or bos dan buka klinik? contoh saja ya....
Peluang menjadi bos sendiri bukan mustahil......
Cuba lihat keliling anda...taman2 perumahan,sekolah2 di semua tempat dan negeri setiap masa murid2 makin bertambah itulah peluang anda yg ada DIPLOMA PRASEKOLAH adalah layak utk membuka premis masing2 atau jadi rakan kongsi dgn pulangan yg sangat lumayan...bayangkan bayaran utk murid2 trnsit seorang shj dah rm150 sebulan,samaada pagi or petang...cuba x dgn 30 org paling sikit rm4500 sebulan utk awasi budak2 tukar baju dan rehat sementara pertukaran kelas or diambil ibubapa mereka....

Jika tahun pertama anda ada 1 premis samaada sewa adalah x mustahil thn kedua akan bertambah2 cawangan anda di tempat2 lain dgn servis utk anak2 prasekolah dari rm250 seorang untuk dari pagi hingga jam 5? lumayan kan


Keratan akhbar seperti dibawah......
RM77 juta perbanyak Taska Permata
Posted by MOHD. ADHA MOHD. ZAIN on Sunday, January 11, 2009


Kerajaan memperuntukkan kira-kira RM77 juta untuk menaik taraf 200 Taska Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) di seluruh negara kepada Taska Pusat Anak Permata Negara (Permata) tahun ini.

Pengerusi Jawatankuasa Kerja Dasar Permata, Datin Seri Rosmah Mansor berkata, peruntukan oleh Kementerian Kewangan itu bertujuan untuk memperluaskan program Permata di Taska Kemas.

''Saya berharap peruntukan ini dapat menjadi pemangkin kepada pertumbuhan dan perkembangan awal kanak-kanak di bawah umur empat tahun secara holistik terutama untuk kanak-kanak di kawasan luar bandar.


Galak graduan jadi guru prasekolah

KUALA LUMPUR: Satu usaha lebih serius perlu dirangka di negara ini bagi menggalakkan penyertaan graduan lepasan ijazah dalam bidang perguruan untuk menjadi pendidik kepada kanak-kanak sejak di peringkat prasekolah.

Ketua Program Pendidikan Awal Kanak-kanak Universiti Help, Dr Francis Lee, berkata ketika ini, hanya segelintir guru prasekolah mahupun sekolah rendah di Malaysia mempunyai kelulusan itu dan situasi terbabit agak membimbangkan berikutan ia dikhuatiri mengganggu perkembangan minda dan pembelajaran kanak-kanak.

Menurutnya, penyaluran ilmu daripada graduan yang juga individu berpendidikan tinggi tidak sepatutnya dihadkan hanya kepada sekolah menengah dan ke atas kerana ia adalah proses sama yang perlu diberi perhatian apatah lagi ketika golongan itu (kanak-kanak) membesar.

“Berbanding orang dewasa serta remaja, kanak-kanak sebenarnya lebih mudah menerima ilmu yang disampaikan malah mereka jauh lebih cepat menangkap perkara yang berlaku dan dibincangkan di sekeliling.

“Statistik tahun ini sendiri menunjukkan lebih dua juta kanak-kanak di negara ini tidak mengikuti prasekolah sedangkan pembelajaran di peringkat itu membuka laluan pertumbuhan minda mereka. Justeru, guru berkelulusan tinggi perlu menjadi pendorong sekali gus mengatasi masalah ini,” katanya pada Persidangan Kanak-kanak Kebangsaan 2011 di Pusat Konvensyen Pameran Matrade di sini, semalam.


Hadir sama, Timbalan Ketua Pengarah Jabatan Pengajian Tinggi Kementerian Pengajian Tinggi, Prof Datin Dr Siti Hamsiah Tapsir, Naib Canselor Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Prof Dr Zakaria Kasa dan Naib Canselor Universiti Help, Datuk Dr Paul Chan.

Guru Tabika Kemas boleh lanjut pelajaran ke institusi pengajian tinggi
Posted by MOHD. ADHA MOHD. ZAIN on Tuesday, January 11, 2011

PUTRAJAYA 9 Jan. - Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) akan menjalinkan kerjasama dengan institut pengajian tinggi (IPT) awam dan swasta dalam usaha mempertingkatkan kemahiran guru-guru Taman Bimbingan Kanak-Kanak (Tabika) Kemas tidak lama lagi.

Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Mohd. Shafie Apdal berkata, kerjasama itu bagi membolehkan tenaga pengajar Tabika Kemas yang sedia ada melanjutkan pengajian di peringkat diploma atau yang lebih tinggi di IPT terbabit.

"Kita sedang meneliti beberapa IPT awam dan swasta yang program diplomanya telah mendapat pengiktirafan pihak Agensi Kelayakan Malaysia (MQA) dan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA).

"Buat masa ini, kita ada hantar guru-guru Tabika ke institut perguruan di bawah Kementerian Pelajaran dan Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) untuk melanjutkan pengajian mereka ke peringkat diploma," katanya kepada Utusan Malaysia di sini, baru-baru ini.

Sehingga hujung tahun lalu, tenaga pengajar di Tabika Kemas adalah 9,541 orang dan daripada jumlah itu, seramai 726 yang memiliki diploma.

Dalam tempoh yang sama, Kemas mempunyai sejumlah 8,816 kelas Tabika di seluruh negara dan seramai 200,417 kanak-kanak mengikuti pendidikan prasekolah itu.

Mohd. Shafie memberitahu, walaupun sebahagian besar guru Tabika itu masih belum memiliki diploma tetapi mereka mempunyai sijil asas pendidikan awal kanak-kanak.

"Tetapi menjelang tahun 2015, kita mahu semua guru Tabika berkelulusan diploma kerana sasaran kita adalah setiap kelas Tabika yang mempunyai 15 hingga 25 kanak-kanak dikendalikan oleh seorang guru bertaraf diploma," katanya.

Sehubungan itu, beliau berkata, selain meningkatkan jumlah pengambilan guru-guru baru yang berkelulusan diploma, pihaknya akan menghantar lebih ramai tenaga pengajar sedia ada yang belum mempunyai diploma menjalani kursus diploma di institut perguruan bawah Kementerian Pelajaran.

"Tahun ini sahaja kita menyasarkan untuk memperoleh lebih kurang 2,000 guru Tabika Kemas yang memiliki diploma," katanya.
- UTUSAN
sms nama,alamat ke 0196437996 untuk dapatkan surat tawaran/minima 3kredit spm study

diploma
Ahli Kurang Upaya
Ahli Kurang Upaya

Posts : 7
Join date : 2011-05-23

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum