Forum Rasmi #Selangor Webchat
Peringatan
Forum ini diklasifikasikan sebagai 18 sx+sg+pl :

( Seram + Ganas + Politik + Lucah) .

Dengan ini anda bersetuju dengan setiap peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak pengurusan forum ini . Pihak pengurusan forum tidak akan dipersalahkan sekiranya berlaku sebarang kejadian yang tidak diingini.
Top posters
Moderator2 (903)
 
Greenday (397)
 
kalai (278)
 
arul (235)
 
AbG (224)
 
Eleena (206)
 
luna (173)
 
FairChild (150)
 
zairul (126)
 
sahak (98)
 

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 59 on Fri Jan 14, 2011 11:33 am
Statistics
We have 426 registered users
The newest registered user is norazura

Our users have posted a total of 4591 messages in 414 subjects

bijak sifir boleh buat hingga 5 angka dan seterusnya

Go down

bijak sifir boleh buat hingga 5 angka dan seterusnya

Post  diploma on Tue Nov 15, 2011 12:44 pm

Salam hormat untuk warga Selangor,SEPANG,PUTRAJAYA,TERAS JERNANG,UKM, SALAK TINGGI,BANGI,DAN YG BERHAMPIRAN SERTAILAH KAMI untuk anak anak andaKAMI BERADA DI MASJID PUTRA NILAI- Pada 3 dec 2011-SMS NAMA,USIA,KE 0196437996


Terkini!!!

Seminar Bijak Sifir kaedah Sifu Taj edisi KHAS!!!

Ikuti Seminar Bijak Sifir kaedah Sifu Taj edisi KHAS untuk TEMPOH MASA TERHAD dan di LOKASI-LOKASI TERPILIH SAHAJA sempena akhir tahun 2011! Dengan kadar serendah RM50 untuk kumpulan 3 orang atau RM75 seorang, Seminar Bijak Sifir kaedah Sifu Taj edisi KHAS merupakan versi kemaskini yang mengumpulkan peserta dari pelbagai peringkat usia. Klik pada banner untuk mengetahui selanjutnya.

Tahukah Anda?

Menurut kajian Psikologi, nombor adalah antara fakta yang paling susah dihafal. (Patutlah anak-anak kita begitu sukar untuk menghafal SIFIR)
Kesan dari kelemahan menguasai SIFIR, maka majoriti pelajar menyatakan MATEMATIK adalah satu subjek yang SUSAH!
Akhirnya, tahap motivasi dan minat anak-anak untuk menguasai MATEMATIK semakin lama semakin menurun dan akhirnya, tidak lagi meminati subjek MATEMATIK.
Kita sebenarnya boleh membantu anak-anak kita untuk menguasai SIFIR dengan lebih mudah berbanding teknik dan kaedah yang telah didedahkan kepada kita zaman sekolah dahulu.
KAEDAH BIJAKSIFIR yang diperkenalkan oleh SIFUTAJ ini mampu membantu anak-anak kita mengusai SIFIR dalam masa 1 HARI sahaja. Sungguh mudah!
KAEDAH BIJAKSIFIR ini mudah dipelajari dan dikuasai semua tahap pelajar. Jika pelajar lain kuasai SIFIR dengan baik, anak-anak kita juga pasti boleh.
KAEDAH BIJAKSIFIR ini BUKAN DALAM BENTUK NYANYIAN yang memerlukan kita mengingat lirik dan lagunya sekali. Kalau dalam bentuk nyanyian, tentu sekali tidak akan dapat menguasai sifir dalam masa 1 HARI sebagaimana yang dijanjikan.
KAEDAH BIJAKSIFIR ini juga BUKANNYA DALAM BENTUK MEMPELAJARI SATU BAHASA BARU. Tentu juga sukar untuk menguasai sifir dalam masa 1 HARI jika perlu mempelajari bahasa baru. Belajar bahasa pun dah lebih dari sehari!
Oleh itu, KAEDAH BIJAKSIFIR ini PASTI BERBEZA!!! Ia dijamin mudah dipelajari dan dikuasai semua tahap pelajar. Kami berani menyatakannya kerana kaedah yang digunakan adalah HASIL KAJIAN dan PENULISAN SIFUTAJ berkaitan BIJAKSIFIR yang memakan masa 7 tahun untuk menyiapkannya. Kini, beliau akan berkongsi dengan semua melalui bengkel-bengkel yang dianjurkan oleh QULHAQ CONSULTANCY yang diterajui oleh Puan Che Nurul Khairunnisa binti Che Kadir.

Bengkel Bijak Sifir Kaedah SifuTaj

Assalamualaikum dan salam sejahtera!!!
Saya, Muhamad Tajudin Mustafa a.k.a SifuTaj merupakan Motivator Utama Qulhaq Consultancy. Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Bimbingan & Kaunseling) dengan Kepujian dari Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) dan juga memiliki Diploma Sains Komputer (Teknologi Maklumat) dari Universiti Teknologi Malaysia. Sebelum kita pergi lebih jauh, cuba anda ingat kembali pengalaman anda untuk menguasai sifir 0 hingga 12. Berapa lamakah masa yang diambil? Betapa lama dan susah untuk kita menguasainya. BUKANKAH BEGITU? Jika ada kaedah yang lebih mudah untuk menguasainya, tidakkah anda mahu memberikan pendedahan kepada anak-anak anda? Untuk pengetahuan anda, saya telah berjumpa dengan begitu ramai pelajar di semua negeri di Malaysia sejak tahun 2002. Saya temui pelajar-pelajar di peringkat sekolah rendah hinggalah ke peringkat universiti. Saya suka bertanya dua soalan ini kepada para peserta.

SIAPA MINAT MATEMATIK?
SUDAHKAH ANDA MENGUASAI SIFIR?


Jawapan yang diberikan kepada saya sudah saya jangkakan. Hanya segelintir peserta yang menyatakan meminati subjek matematik. PUNCANYA? Majoriti peserta tidak dapat menguasai sifir walaupun sudah di bangku sekolah menengah! KESANNYA? Majoriti pelajar menyatakan MATEMATIK adalah satu subjek yang SUSAH! Akhirnya, tahap motivasi dan minat pelajar untuk menguasai MATEMATIK semakin lama semakin menurun dan akhirnya, tidak lagi meminati subjek MATEMATIK.

Maka dengan sebab itulah Bijak Sifir Kaedah SifuTaj ini dihasilkan. Jika anda ada anak atau adik yang bermasalah dengan sifir, hantar mereka ke bengkel kami. InsyaAllah, kami boleh membantu mereka. Kaedah yang saya bukukan dan sampaikan dalam bengkel amat sesuai untuk semua peringkat umur dan IQ. Yang penting mereka sudah kenal nombor dan boleh menjalankan operasi penambahan dengan baik. Penambahan dengan baik, bukan pendaraban dengan baik. Kerana, dengan kaedah saya ini, kebanyakan proses pendaraban ditukarkan ke proses penambahan. Bukankah penambahan itu lebih mudah dan menyeronokkan berbanding pendaraban?

"Perlukah saya hantar anak saya jika mereka sudahpun menghafal sifir?"
Sukacita saya ingatkan disini. Bengkel ini bukan hanya untuk pelajar yang bermasalah dengan sifir, tetapi juga untuk pelajar yang telah menghafalnya. Hal ini kerana, pendedahan kaedah yang diberikan dalam bengkel ini akan membantu pelajar meningkatkan motivasi belajar matematik, menghidupkan butang KREATIF yang mungkin tidak pernah di hidupkan dalam diri pelajar tersebut juga membantu para pelajar menggunakan masa yang ada semasa ujian dan peperiksaan dengan lebih baik. Jadi, tunggu apa lagi? Hantarlah mereka ke bengkel kami. InsyaAllah, kami boleh membantu mereka. Sebelum saya mengakhiri bicara saya, besar harapan saya untuk anda terus meneroka maklumat yang ada dalam laman ini bersama Ustazah Che Nurul Khairunnisa binti Che Kadir selaku peneraju utama QULHAQ CONSULTANCY bagi mengenali dengan lebih lanjut berkaitan BENGKEL BIJAKSIFIR KAEDAH SIFUTAJ yang pastinya hanya dikendalikan oleh saya sendiri. Sekian, wassalam! Maas salamah, wa ilall liqa'!

Keistimewaan
Banyak keistimewaan yang ada pada BENGKEL BIJAK SIFIR KAEDAH SIFUTAJ ini. Antaranya;

PERTAMA DI DUNIA SEUMPAMANYA!
Modul dan bengkel yang pertama dihasilkan sendiri oleh Bumiputera. Anak jati MALAYSIA!
Tiada lagi bengkel seumpamanya yang menggunakan pendekatan Tidak Perlu Menghafal!
Hasil kajian dan penulisan yang memakan masa selama 8 tahun.
Disusun mengikut kaedah Pedagogi Pendidikan.
Disampaikan sendiri oleh pengkaji dan penulis buku iaitu SifuTaj dan Penasihat Bijak Matematik selaku Pensyarah Kanan Fakulti Matematik di salah sebuah IPTA.
Mudah, Cepat dan Tepat!
Mampu merangsang otak para peserta!
Mampu menghidupkan butang kreatif para peserta.
Lain-lain lagi yang mana, hanya mereka yang telah mengikutinya merasainya!
Matlamat
MENGUBAH PERSEPSI DIRI PELAJAR YANG MENGATAKAN BAHAWA MATEMATIK ITU SUKAR KEPADA SEBALIKNYA DENGAN PENGUASAAN SIFIR SEBAGAI ASAS DALAM MENGUASAI MATEMATIK.

Objektif
Objektif perlaksanaan Bengkel Bijak Sifir Kaedah SifuTaj ini selaras dengan Keistimewaan dan Matlamat yang telah digariskan di atas. Iaitu;

Mendedahkan kaedah mudah untuk menguasai sifir.
Mengubah persepsi diri pelajar terhadap matapelajaran Matematik.
Melahirkan generasi pewaris negara yang Kreatif.
Memupuk semangat dan motivasi belajar dalam diri pelajar untuk terus berusaha dalam meningkatkan pencapaian Matematik.
Pendekatan
Pendekatan sepanjang bengkel telah dipelbagaikan. Ia bagi memastikan peserta seronok dan tidak merasa bosan walaupun sepanjang hari bermain dengan nombor.

Ujian Awal.
Penerangan kaedah demi kaedah bijaksifir.
Pemilihan satu kaedah yang paling serasi.
Latihan.
Latih Tubi.
Pembelajaran Output.
Kuiz.
Ujian Akhir.
Selain itu, peserta juga diberikan tips-tips untuk belajar dengan lebih baik dan skor dalam MATEMATIK. Selingan kisah tokoh-tokoh ISLAM dari dalam sehinggalah luar negara diberikan sebagai sumber inspirasi kepada para peserta untuk mengikut jejak langkah mereka.

Pengisian
Berikut adalah antara pengisian bengkel bagi memastikan Matlamat dan Objektif bengkel tercapai;

Asas MATEMATIK.
Sifir 0 sehingga 12.
Teknik Belajar MATEMATIK.
Motivasi Belajar MATEMATIK.
Tentatif & Masa
Bengkel dijalankan dari Jam 08.00 pagi sehingga 05.00 petang. Bengkel diadakan di seluruh negara termasuk Sabah & Sarawak mengikut permintaan dan penganjuran. Berikut adalah tentatif penuh perjalanan bengkel;Apa Peserta Dapat?
Setiap peserta akan dibekalkan perkara berikut:


Bagaimana Menyertai Bengkel Bijak Sifir Kaedah SifuTaj
Untuk menyertai Bengkel Bijak Sifir Kaedah SifuTaj, anda boleh mendaftar secara online dengan mengisi borang yang disediakan di ruangan Pendaftaran atau melalui SMS dengan menaip maklumat berikut:

Taip jarak jarak dan hantar ke 019-6437996

Contoh: Mohd Alif bin Hassan 12 Kuala Lumpur
Anda akan menerima SMS pengesahan dari kami berserta nombor akaun bank untuk pembayaran.

Jika ada sebarang pertanyaan, sila e-mel kepada info@bijaksifir.com

Kaedah Bayaran
Kami menerima bayaran secara dalam talian (online), melalui mesin deposit di bank-bank tempatan dan juga bayaran secara tunai dengan datang terus ke pejabat kami. Untuk membuat pembayaran, sila masukkan jumlah wang mengikut kadar yuran terkini atau kadar promosi semasa ke akaun berikut:

Bank: Maybank Berhad
Nombor Akaun: 5583 1441 2035
Nama Pemegang Akaun: Qulhaq Consultancy

Sila simpan slip/resit bayaran untuk rujukan. Jika bayaran dibuat secara online, sila emelkan screenshot pembayaran kepada info@bijaksifir.com.

lainya, peserta akan mendapat semua yang telah di senaraikan di atas dan lebih penting ialah dapat menguasai sifir dengan lebih mudah dan cepat.
Kenapa masih berfikir panjang untuk melabur demi pendidikan dan masa depan anak-anak?

Saya faham dan percaya mungkin ada ibu bapa yang merasakan jumlah RM75 ini sebagai satu pelaburan yang agak besar.
Saya juga yakin bahawa sebagai ibu bapa tentu sedar bahawa kepentingan menguasai sifir untuk anak-anak anda SKOR A dengan lebih mudah dalam MATEMATIK.
Saya juga yakin, anda tentu mahu GANDAKAN kebolehan anak-anak anda untuk BELAJAR & MENGUASAI SIFIR sehingga 3 ke 5 kali ganda lebih baik.
Saya ingin mengajak anda menggunakan suatu kaedah berfikir tentang perbelanjaan ke arah pencapaian pendidikan seperti yang diterangkan di bawah ini:

Oleh kerana menguasai sifir ini penting, satu cara untuk mendapatkannya (selain daripada menghadiri bengkel ini) ialah dengan membeli buku (buku ini belum lagi dipasarkan buat masa ini). Kelebihan menghadiri bengkel kami pula bukan sekadar mendedahkan kaedah menguasai sifir tanpa perlu menghafal, ia lebih dari itu termasuk teknik belajar, motivasi belajar dan lain-lain. Untuk mendapatkan semua pengisian bengkel di dalam bentuk buku, anda perlu membeli 10 BUAH BUKU yang berkaitan. Kos untuk membeli buku-buku ini jauh lebih mahal berbanding menghadiri bengkel itu sendiri dan adalah berbaloi menghadiri bengkel kerana dapat bertemu dengan tenaga-tenaga pengajar merangkap orang-orang yang terlibat secara langsung dengan penulisan kaedah-kaedah Bijak Sifir itu sendiri. Apa yang perlu anda pertimbangkan lagi ialah;

Berapa lamakah masa yang perlu diambil untuk habis membaca semua buku tersebut?
Bolehkah anak-anak menguasai kesemua teknik tersebut dalam masa singkat tanpa panduan dan bimbingan dari kami?
Bukankah lebih baik jika mereka dapat kuasai semua teknik dan panduan penting daripada buku-buku tersebut dalam masa singkat (1 hari) dan menikmati keseronokan dalam proses mendapatkannya? (berbanding rasa tertekan akibat terpaksa membaca 10 buku dalam masa yang sangat singkat).

Kadar Yuran

Kadar yuran asal untuk seorang manakala Seminar Bijak Sifir Kaedah SifuTaj ialah sebanyak RM150 seorang.Kini hanya RM 75/seorang namun jika kumpulan 3 org/seorang cuma rm 50.00 sahaja.Bagaimanapun, anda dinasihatkan sentiasa mengikuti perkembangan terkini di laman web ini untuk memastikan anda mengetahui tentang kadar-kadar promosi terkini yang diadakan.

Contoh Kaedah Sifir 11

Cabaran Mini
Cuba jawab semua 8 soalan di bawah dalam masa 1 minit sahaja! Ya, 1 minit untuk jawab semua, bukan 1 minit untuk 1 soalan!

81 x 11 = ?
72 x 11 = ?
63 x 11 = ?
54 x 11 = ?
43 x 11 = ?
34 x 11 = ?
25 x 11 = ?
12 x 11 = ?
Berapa lamakah masa yang anda ambil? Bukankah lebih dari 1 minit? Nak cari pen dan kertas pun dah lebih dari 1 minit! Betul? Kami jamin anak anda pasti boleh menjawab semua soalan di atas dalam masa kurang dari 1 minit setelah mengikuti Bengkel Bijak Sifir Kaedah SifuTaj. Kenali dan sertai Bengkel Bijak Sifir Kaedah SifuTaj bersama SifuTaj sendiri untuk mengetahui bagaimana ia boleh dilakukan.


SifuTaj

Terbitan

Keratan Akhbar Berita Harian


Keratan Akhbar Mingguan Malaysia


Keratan Akhbar Utusan Malaysia

Promosi di Majalah

Anis Jun 2011 m/surat 107


Seri Dewi & Keluarga Jun 2011 m/surat 135


Seri Dewi & Keluarga Mei 2011 m/surat 93


Asuh Jun 2011 m/surat 33

Promosi di Akhbar

Harian Metro 15, 19 & 26 Mei 2011

....................SMS NAMA,USIA,BERAPA ORG KE 0196437996

diploma
Ahli Kurang Upaya
Ahli Kurang Upaya

Posts : 7
Join date : 2011-05-23

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum